بسم_رب_المهدی
#امام شناسی/بیم_یا_امید بخش دوم
طبق مطالب جلسه قبل، نسبت دادن خشونت و سنگدلى به فردى كه شبيه ترين مردم به پيامبر خاتم، حضرت رحمةللعالمين(ص) است، هرگز شايسته نيست.
هر آينه پيامبرى از خود شما بر شما مبعوث شد، هر آنچه شما را رنج مىدهد بر او گران مىآيد. سخت به شما دلبسته است و با مؤمنان رئوف و مهربان است.
آن حضرت در نبردهاى خود هرگز خون بىگناهى را بر زمين نمىريزد و در آغاز حركت خود نيز از يارانش بيعت مىگيرد كه:
مسلمانى را دشنام ندهند؛
خون كسى را به ناحق نريزند؛
به آبروى كسى لطمه نزنند؛
به خانه كسى لطمه نزنند؛
به خانه كسى هجوم نبرند؛
كسى را به ناحق نزنند و...(6).
به دليل همين رفتار مناسب با عموم مردم است كه در روايات مىخوانيم پس از ظهور همه ساكنان زمين از امام مهدى(ع) خشنودند و به او عشق مىورزند.
متأسفانه در طول تاريخ اسلام، افراد مختلفى با اغراض و انگيزه هاى متفاوت به وارد كردن روايات ساختگى در مجموعه روايات نقل شده از پيامبر اكرم(ص) يا دستكارى در روايات ايشان پرداخته اند و روايات باب مهدويت نيز از اين موضوع دور نمانده است
. با بررسى روايات متعددى كه به نوعى تصويرى خشن از حركت عدالت گستر امام مهدى(ع) ارائه مىدهند روشن مىشود كه راوى تعداد زيادى از آنها فردى است كه علماى رجال او را بدنام و دروغگو خواندهاند كه در نتيجه اين روايات از اعتبار ساقط شده و نمىتوان به آنها استناد كرد.
بنابراين، در بررسى روايات مربوط به حوادث پس از ظهور بايد بسيار مراقب بود و هر روايتى را به راحتى نپذيرفت.
با توجه به نكات ياد شده متوجه مىشويم كه هرگز نمىتوان ظهور امام مهدى(ع) را كه از ابتداى آفرينش تا كنون همه عدالت خواهان جهان در آرزويش بوده اند، حركتى خشونت بار، همچون جنگهايى كه در سراسر تاريخ در كره خاك در جريان بوده، تلقى كرد. بلكه اين حركت به دليل آنكه با هدف از بين بردن همه مظاهر ظلم و ستم و گسترش عدالت در سراسر جهان آغاز شده در همه مراحل خود از هرگونه شائبه ظلم و ستم به دور و كاملاً منطبق بر موازين عدالت است.
براي آگاهي بيشر به كتابهاي:
* داد گستر جهان نوشته ابراهيم اميني
*در انتظار خورشيد نوشته عبد الرحمان انصاري
رجوع کنید.
سيد مهدي شجاعي نیزدر پاسخ به اين گونه القائات مقاله كوچي دارد به نام *به ماراستش رانگفتند*که درقسمت های بعد تقدیم حضورتان میگردد.
***********
پاورقی
6. سيد ابن طاوس، الملاحم و الفتن في ظهور الغائب المنتظر( عج)، ناشر شريف رضى، مكان چاپ قم، سال چاپ 1370 ش، نوبت چاپ اول، ص 149.
*********************
تدوین:خدیجه تاج بخشیان
با ما همراه باشید.